De ‘nieuwe’ voetbaltrainers in de Jupiler Pro League

Het nieuwe voetbalseizoen van de Jupiler Pro League is weer begonnen. De meeste wedstrijden zijn uiteraard thuis op de televisie te volgen, maar via de Livestreaming met Unibet is het hele voetbalgebeuren in de Eerste klasse A live (en dus rechtstreeks) mee te maken. De eerste wedstrijden zijn al gespeeld en het belooft weer reuze spannend te worden!

Trainerswissels

Er zijn echter enkele voetbalploegen uit de Jupiler Pro League die kortgeleden afscheid hebben genomen van hun vorige trainer. De trainerswissels zijn zonder rumoer verlopen en inmiddels hebben de betreffende elftallen reeds getraind én hun eerste wedstrijden gespeeld onder leiding van hun nieuwe coach.

Standaard Luik

Zo heeft Standaard Luik afscheid moeten nemen van Michel Preud’homme. Preud’homme heeft in juni dit jaar besloten om te stoppen met zijn succesvolle carrière als voetbalcoach. Hij is opgevolgd door de Franse voetbaltrainer Philippe Montanier. Voordat hij in 2004 zijn loopbaan begon als coach was Montanier jarenlang actief als voetballer bij diverse Franse voetbalteams. In de periode 2018-2020 was hij voetbaltrainer bij RC Lens.

Excel Moeskroen

Na onderling overleg is de Duitse voetbaltrainer Bernd Hollerbach opgestapt bij Excel Moeskroen. Hij is inmiddels vervangen door de Franse voetbalcoach Fernando Da Cruz, een voormalige zaalvoetballer. Sinds 2006 is hij actief als trainer.

RSC Anderlecht

Op 17 augustus jl. heeft Frank Vercauteren te kennen gegeven het voetbalteam RSC Anderlecht te verlaten. RSC Anderlecht gaat verder met de Belgisch-Congolese voetbalcoach Vincent Kompany, die de ploeg gaandeweg tijdens het seizoen 2019-2020 begon te trainen, toen ook Vercauteren als trainer actief was bij de club. Vercauteren had geen zin om tweede viool te spelen en geeft trainer Kompany nu ruim baan bij RSC Anderlecht.

AA Gent

AA Gent heeft in augustus afscheid genomen van de Deense voetbaltrainer Jess Thorup. Na de teleurstellende resultaten van het afgelopen seizoen besloot de voetbalclub hem te ontslaan. AA Gent gaat verder met de Roemeense voetbalcoach László Bölöni. Bölöni was in de periode 2017-2020 voetbaltrainer bij Antwerp FC.