SV Zulte Waregem

SV Zulte Waregem bestaat sinds 2001 en heeft door de jaren heen met afwisselend succes gevoetbald. Na enkele jaren in de Belgische Tweede Klasse te hebben gespeeld, is Zulte Waregem in 2005 gepromoveerd naar de Belgische Eerste Klasse. Dit nadat de ploeg op de eerste plaats in de Tweede Klasse was geëindigd tijdens het voetbalseizoen van 2004/2005. Op dit moment staat Zulte Waregem op de 9e plaats in de Belgische Eerste Klasse en het elftal heeft tot nu toe 36 punten behaald. Het grote succes dat de ploeg tijdens het voetbalseizoen van 2012/2013 boekte – Zulte Waregem eindigde toen als tweede in de Belgische Eerste Klasse – zit er voor dit seizoen helaas niet meer in. Maar het is niet onwaarschijnlijk dat het elftal het komende voetbalseizoen opnieuw beter presteert en wellicht hoger zal eindigen.

Hoofdtrainer Francky Dury

SV Zulte Waregem kent een trouwe coach die zich al jarenlang met veel passie inzet voor het voetbalelftal. Francky Dury (1957) heeft de ploeg sinds de beginjaren getraind en ook dankzij hem was Zulte Waregem in 2005 in staat om te promoveren naar de Belgische Eerste Klasse. In 2010 verliet Dury het elftal maar kwam het seizoen daarna alweer terug bij de voetbalploeg. Tegenwoordig is hij nog steeds actief als hoofdcoach van Zulte Waregem. Timmy Simons zal hem echter het komende voetbalseizoen bijstaan als assistent-trainer.

De huidige voetbalspelers

Zulte Waregem beschikt op dit moment over een hecht team van 21 voetballers, waaronder drie keepers, acht verdedigers, zeven middenvelders en zes aanvallers. De voetbalploeg heeft een eigen website (essevee.be) waarop alle nieuwsberichten over de spelers van Zulte Waregem te vinden zijn. Zo is recent bekend geworden dat de aanvoerder van het elftal Davy de Fauw, die in de periodes 2011-2014 en 2016-2020 voor Zulte Waregem uitkwam, zal gaan stoppen met voetballen. Ook de Fauw gaat hoofdcoach Dury straks ondersteunen als assistent-trainer. Wie de Fauw op gaat volgen als kapitein is nog niet bekend.